Achter de schermen bij Farm Frites: from Farm to Fork

Achter de schermen bij Farm Frites: from Farm to Fork

 

Farm Frites is sinds enkele jaren de voorkeurpartner van Java Foodservice voor de levering van frites en aardappelspecialiteiten. 

Sinds haar oprichting in 1971 is Farm Frites uitgegroeid van lokale aardappelteler en -verkoper tot een internationaal bedrijf met 5 productiesites wereldwijd, waarvan twee in België. 

Ondanks de internationale activiteiten, een personeelbestand van 2000 werknemers en een jaarlijkse productie van miljarden frites, is Farm Frites nog steeds een onafhankelijk familiebedrijf.
Het bedrijf is gebouwd op gedegen plattelandswaarden als puurheid, authenticiteit, familie en agrarische kennis en kunde. Hard werken, no-nonsense, een platte organisatiestructuur en vooral samenwerking van ‘farm tot fork’, dat is de sleutel van hun succes. Samenwerken met alle schakels om de producten en diensten optimaal te laten aansluiten op de behoeften van de klant. En, om zo efficiënt mogelijk tot een beter en duurzamer eindproduct te komen. 

Karin Jenniskens - Global Brand Manager, Rutger De Kort - Sustainability Manager en Martin Vrij - Manager Agronomy, vertellen u hier graag meer over. Welkom in de wereld van Farm Frites. 

Van pootaardappel tot eindproduct

Alles begint bij de beste aardappelrassen en bevlogen telers die zich elke dag inzetten om de beste aardappels te telen op de meest efficiënte en duurzame manier.  

Martin, Manager Agronomy: “85% van onze aardappelen kopen we aan bij onze lokale telers. Op deze manier hebben we korte lijnen waardoor we de versheid en kwaliteit kunnen garanderen en onze aardappelen steeds te traceren zijn.
We vinden het zeer belangrijk om innovatie en milieubewustzijn bij onze telers te stimuleren. Dit door de ontwikkeling van nieuwe aardappelvariëteiten die minder water en gewasbeschermingsmiddelen vereisen en de toepassing van innoverende teelttechnieken. Zo zien we dat ecologie en efficiëntie hand in hand gaan.